jeudi 30 juin 2011

Wallons et Vlamingen fêtent le 11 juli in Durbuy!

De toeristische dienst van Durbuy en BPlus hebben het genoegen u uit te nodigen voor de Elfjuliviering te Durbuy. Deze viering komt als een teken van openheid en verdraagzaamheid tussen de twee grote Gemeenschappen van het land in deze tijden van diepe politieke crisis.

De beweging BPlus is er immers van overtuigd dat het mogelijk moet zijn in een moderne federale staat dat de Regio's elkaars Feestdagen vieren.
Wij zijn er trouwens van overtuigd dat het absoluut noodzakelijk is dat er bruggen dienen gebouwd te worden tussen de burgers van het Noorden en het Zuiden van het land en dat men moet stoppen met elkaar voortdurend te provoceren en uit te dagen.
De toeristische dienst van Durbuy wenst bovendien haar Vlaams cliënteel te bedanken voor het jaarlijks hernieuwd vertrouwen!

Programma :

‘s middags : alle restaurants van Durbuy zullen een typisch Vlaamse schotel aanbieden op hun menu.

Om 15 u : openingscocktail in het stadscentrum in aanwezigheid van de Heren Philippe COURARD, Federale Staatssecretaris (PS), René COLLIN, Provincieraadslid (CDH) en Ludwig VANDENHOVE, Burgemeester van Sint Truiden (SP-A).Vanaf 15u : markt met Waalse en Vlaamse streekproducten op het plein ‘Place aux foires’.

Om 20u: Gratis concert in het stadscentrum ‘parc Roi Baudouin’ van Stan Van Samang met, als opening, Manou (Junior Eurosong).

Iedereen Welkom!

Gilles Vanden Burre - vzw BPlus – 0473.65.26.78
Frédéric Cardinael – Toeristische dienst van Durbuy – 0477.32.41.48

Voorstelling van de artiesten :

Manou Maerten:
Dit vijftienjarig meisje heeft ons land vertegenwoordigd bij het Eurosongfestival voor kinderen (Junior Eurosong) in 2009, met het liedje « Comment faire ? », dit na de preselectie door de VRT te hebben gewonnen. Ze is van Vlaamse oorsprong doch woont in Durbuy en is perfect tweetalig. Ze is dan ook een prachtig voorbeeld van de culturele rijkdom in ons land.

Het liedje « Comment faire ? » dat ze zong op het Junior Eurosong festival kan u terugvinden : http://www.youtube.com/watch?v=WEP_Kk7_jwo&feature=related

Stan Van Samang :
Deze acteur en zanger is minder gekend in Wallonië, doch behoeft geen inleiding meer in Vlaanderen. Stan Van Samang is er een ‘BV’ sinds 2001 door zijn deelname aan de serie Wittekerke, tot 2007. Ook trad hij op in de film Windkracht 10: Koksijde Rescue en de serie Vermist . In 2006 won hij de liedjeswedstrijd Steracteur Sterartiest.
Tevens nam hij een plaat op bij de maatschappij EMI en ontwikkelde een Engelstalige zangcarrière. Zijn grootste hit werd Scars die de eerste plaats haalde in de Ultratop in 2007. Op 23 november 2007 verscheen zijn eerste album Welcome Home. Zijn laatste album, King in my head, kwam uit in maart 2011.

Voor de videoclip van Scars : http://www.youtube.com/watch?v=Z71J3lv80Uw


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire