mardi 1 mars 2011

De Belgische Davis Cup ploeg tegen separatisme!BPlus en de Belgische Davis Cup-ploeg zetten zich samen in!

Samen met de Davis Cup-ploeg heeft de vzw B Plus (http://www.bplus.be/), een beweging die ijvert voor een toenadering tussen Vlamingen en Franstaligen en die zich actief afzet tegen elke vorm van separatisme, beslist om zich voor het promoten van het "samen leven" in te zetten. Daarom poseert de ganse ploeg met een polohemd Advantage Belgium, dat speciaal voor deze gelegenheid werd gemaakt. In Bijlage aan dit bericht kan U deze foto's terugvinden.

De Belgische Davis Cup-tennisploeg die samengesteld is uit zowel Vlaamse als Franstalige spelers van topniveau (Xavier Malisse, Olivier Rochus, Steve Darcis en Ruben Bemelmans) is dagelijks getuige van deze multiculturele rijkdom die haar duidelijk zeer goed bevalt. Deze Belgische ploeg maakt inderdaad deel uit van de 16 beste ploegen in de wereld en zal dit weekend in Charleroi strijd leveren tegen de Spaanse ploeg van Rafaël Nadal in het kader van de achtste finale van de wereldgroep.

In deze tijden van een diep ingewortelde politieke impasse, is BPlus zeer verheugd te kunnen vaststellen dat, naast de andere sectoren van de Belgische samenleving (vakbonden, studenten of artiesten), nu ook sportmannen van hoog niveau zich verzetten tegen elke vorm van separatisme.

1 commentaire: